Çeltikçi İlkokulu Öğrencileri Masal Okumalarıyla Dilimizin Zenginliklerini Keşfetti

Çeltikçi İlkokulu, Dilimizin Zenginlikleri projesi kapsamında öğrencilere masal okumaları etkinlikelri düzenledi. Mart ayında gerçekleşen etkinliklerle öğrenciler geleneksel Türk masallarını keşfetme ve dil becerilerini geliştirme fırsatı buldu.

26.03.2024 93

Etkinlik boyunca öğrencilerimiz, masal anlatımları ve dinletileri aracılığıyla Türk kültürünün önemli bir parçası olan masalların önemini anladı. Öğrenciler, masal dünyasının büyülü atmosferinde hayal güçlerini kullanarak masal karakterlerinin maceralarına katıldı ve bu sayede dil becerilerini geliştirme imkanı buldular.

Ayrıca çalışmalar kapsamında yapılan bulmaca çözümleri, labirent çıkış yolu bulma oyunu, kelime bulma oyunu ve görsel sanat çalışmalarıyla öğrencilerin bilişsel ve sanatsal becerileri desteklendi. Etkinlikler, öğrencilerin öğrenme süreçlerini eğlenceli hale getirerek motivasyonlarını arttırdı.