Çeltikçi İlkokulu Öğrencileri Dünya Hikayelerine Yolculuk Yapıyor

Çeltikçi İlkokulu öğrencileri, "Tell Me a Story" eTwinning Projesi kapsamında dünya çapında bir maceraya atılıyorlar. Türkiye, İspanya, Yunanistan ve Hırvatistan'ın ortaklığı ile yürütülen bu projede öğrenciler, farklı ülkelerin hikayeleriyle tanışıyor ve bu hikayeleri derinlemesine analiz ediyorlar.

07.05.2024 148

Proje boyunca öğrenciler, birbirinden farklı kültürlere ait hikayeleri okuyarak karakter analizleri gerçekleştiriyorlar. Hikayelerde yer alan karakterlerin özelliklerini ve davranışlarını inceleyerek, kültürel farklılıkları anlamaya çalışıyorlar. Ayrıca hikayelerde geçen yer ve zaman unsurlarını tespit ederek, hikayelerin geçtiği ortamı ve zamanı anlamaya yönelik etkinlikler gerçekleştirdi.

07-05-2024

Bu proje sayesinde öğrenciler, sadece kitapların değil, aynı zamanda farklı kültürlerin ve toplumların da iç dünyalarını keşfediyorlar. Kendi düşüncelerini ve duygularını ifade etmeyi öğrenirken, aynı zamanda başka kültürlere karşı anlayış ve saygı geliştiriyorlar. Karakter analizlerini eşitlikçi bakış açısıyla yorumlayan öğrenciler bilişsel yönlerini güçlendirdi.

Çeltikçi İlkokulunun proje koordinatörü Özge KARACA, öğrencilerin bu tür uluslararası projelerle deneyim kazanmasının onların kişisel ve akademik gelişimlerine büyük katkı sağladığını belirtti. Ayrıca öğrencilerin kültürel çeşitlilik ve farklılıklara karşı duyarlılık kazanmalarının, küresel vatandaşlar olarak yetişmelerine yardımcı olduğunu vurguladı.

"Tell Me a Story" eTwinning Projesi, Çeltikçi İlkokulu'nun uluslararası işbirliği ve öğrenci merkezli öğrenme yaklaşımıyla uyumlu bir şekilde yürütülmektedir.

07-05-2024