Çeltikçi İlkokulu Öğrencileri Kültürel Gezilerle Bilgi Dolu Bir Gün Geçirdi

Çeltikçi İlkokulu Öğrencileri Kültürel Gezilerle Bilgi Dolu Bir Gün Geçirdi

Çeltikçi İlkokulu öğrencileri; Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi, PTT Pul Müzesi ve TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi'ni ziyaret ederek tarih ve kültürle dolu bir gün geçirdi. 

10.03.2024 125

Türkiye İş Bankası İktisadi Bağımsızlık Müzesi'nde, Mustafa Kemal Atatürk'ün liderliğindeki ekonomik bağımsızlık mücadelesine odaklanan öğrenciler tarihi belgelerle dolu bir sergiyi gezip ülkenin ekonomik evrimini daha yakından inceleme fırsatı buldular.

 

Ardından PTT Pul Müzesi'nde pul koleksiyonları aracılığıyla Türkiye'nin tarihine göz attılar. Pul tasarımlarıyla ülkenin geçmişine dair önemli olaylara ve kişilikleri yakından tanıyan öğrenciler koleksiyonun zenginliği karşısında büyük bir hayranlık duydu.

 

Günün sonunda öğrenciler TRT Yayıncılık Tarihi Müzesi'ni ziyaret etti. Burada radyo ve televizyonun Türkiye'deki evrimini gözlemleyen öğrenciler, iletişim teknolojisinin gelişimi hakkında bilgi edinme şansı elde ettiler.

 

Çeltikçi İlkokulu'nun düzenlediği bu kültürel geziler gerçek yaşam deneyimleriyle de tarih, kültür ve iletişim alanlarında bilgi kazandırma amacını taşıyor. Okulumuz öğrencilere geniş bir perspektif sunarak onların dünya vatandaşı olmalarına katkıda bulunmaya devam ediyor.