Çeltikçi İlkokulu Öğrencileri eTwinning Projesi ile Geri Dönüşüm Saksılarını Tasarladı

Çeltikçi İlkokulu öğrencileri, "I Grow With My Strawberries" / "Çileğimle Büyüyorum" projesi kapsamında çevre dostu bir adım atarak geri dönüşüm saksı tasarımları gerçekleştirdi. Her bir öğrenci materyaller kullanarak kendi saksısını tasarladı ve çilek tohumu ekimi için hazırlık yaptı.

13.03.2024 225

Geri Dönüşüm ile Saksı Tasarımı

Çevre Dostu Yaklaşım: Öğrenciler geri dönüşümden elde ettikleri malzemeleri kullanarak çilek yetiştirmeye uygun saksılar tasarladı. Öğrencilerimiz çevre bilinci sahibi olarak sürdürülebilirlik konusunda farkındalık kazandı.

Bireysel Tasarım: Öğrencilerimiz kendi saksısını tasarlamak için özgün fikirlerini kullanarak materyalleri boyadı ve süsledi. Bu sayede öğrencilerin yaratıcılıkları ön plana çıktı ve kişisel dokunuşlarını tasarımlarına yansıttılar.

Hazırlık Aşaması: Tasarlanan saksılar çilek tohumu ekimi için ideal bir ortam oluşturacak şekilde öğrenciler tarafından hazırlandı. Öğrenciler tarımsal becerilerini geliştirirken aynı zamanda doğaya olan bağlılıklarını güçlendirdi.

Çeltikçi İlkokulu eTwinning proje koordinatörü Özge Karaca, öğrencilerin geri dönüşümden elde ettikleri malzemelerle yaptıkları saksı tasarımlarının projenin önemli bir adımı olduğunu belirterek, "Öğrencilerimiz, çevre dostu bir yaklaşımla kendi saksılarını tasarlayarak çilek yetiştirmenin heyecanını yaşıyor. Bu adım projemizin çevre bilinci ve sürdürülebilirlik konularındaki vurgusunu pekiştiriyor." dedi.