Bilgi Hazineleriyle Buluşma! Çeltikçi İlkokulunda Kütüphaneler Haftası Coşkusu Yaşandı

Çeltikçi İlkokulu öğrencileri, kütüphanelerin önemini vurgulamak ve kitap okuma alışkanlığını teşvik etmek amacıyla Kütüphaneler Haftası'nı coşkuyla kutladı. Mart ayının son haftasında gerçekleşen etkinlikler, öğrencilere kitaplarla dolu bir dünyanın kapılarını araladı.

28.03.2024 116

Öğrencilerimiz, kütüphane ziyaretleri ve özel etkinliklerle dolu bir hafta geçirdi. Kütüphane ziyaretlerinde öğrencilerimiz, kitapların büyülü dünyasına adım atarken, farklı türlerdeki kitapları keşfetme fırsatı buldu. Öğretmenlerinin rehberliğinde kitap seçimi yaparken ilgi alanlarına uygun kitapları bulma ve seçme konusunda özgüven kazandılar.

Kütüphaneler Haftası etkinlikleri arasında düzenlenen kitap okuma etkinlikleri, öğrencilerimizin kitap sevgisini pekiştirmeye yönelik önemli bir rol oynadı. Sınıflarda yapılan kitap okuma saatlerinde öğrencilerimiz, hayal dünyalarını genişletirken aynı zamanda okuma alışkanlıklarını geliştirdi.

Öğrencilerimiz arasında düzenlenen yazar ve kitap tanıtımları, öğrencilerimize yazarların düşünce dünyalarını keşfetme fırsatı sundu. Bu etkinlikler öğrencilerimizin kitaplarla olan ilişkilerini güçlendirirken onları okuma tutkularını sürdürmeye teşvik etti.

Kütüphaneler Haftası vesilesi ile öğrencilerimizin kitap okuma alışkanlığını geliştirmek ve kültürel mirasa sahip çıkmalarını teşvik etmek adına önemli bir fırsat yakaladık. Bu etkinliklerle öğrencilerimizin okuma sevgisini artırarak, onları daha bilinçli ve donanımlı bireyler haline getirmeyi hedefliyoruz.

"İki Kuruş Elime Geçince Bunun Bir Kuruşunu Kitaba Verirdim. Eğer Böyle Olmasaydı Yaptıklarımın Hiçbirini Yapamazdım.”

Mustafa Kemal ATATÜRK