Hepimiz Bir Bütünün Parçalarıyız Dünya Otizm Farkındalık Günü

Çeltikçi İlkokulu, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü'nde toplumsal bilinci artırmak ve otizm spektrum bozukluğu olan bireylerin farkındalığını arttırmak amacıyla öğrencilerle bir dizi çalışma gerçekleştirdi.

03.04.2024 92

Eğitimde farkındalık ve anlayışı teşvik etmek adına yapılan etkinlikler kapsamında öğrencilere otizm hakkında bilgilendirici sunumlar yapıldı ve bu konuda farkındalık oluşturulması için çeşitli etkinlikler düzenlendi. Öğrenciler; otizmin belirtileri, otizm spektrum bozukluğu olan bireylerin yaşadığı zorluklar ve onlara nasıl destek olabileceklerine dair sunumlar gerçekleştirdi.

Çeltikçi İlkokulu, toplumun her kesimine eşit fırsatlar sunmayı ve her bireyin kabul görmesini sağlamayı amaçlayan bir eğitim anlayışıyla hareket etmektedir. Bu tür farkındalık etkinlikleri, okulun bu değerlerini güçlendirmeye ve öğrencilerin bu değerleri içselleştirmesine yardımcı olmaktadır.

Farkında ol fark yarat.